Skolaktivitet efter skoltid
2-3 gånger per termin anordnar skolan skolaktiviteter som ligger utanför skoltid. Detta gör vi för att stärka elevsammanhållningen samt för att eleverna ska ”få upp ögonen” för att det finns alternativ till exempelvis TV, dator, TV-spel etc. Vi har exempelvis varit på ett flertal sportevenemang, vi har fixat middagar, haft spökkvällar, gått på bio m.m. Vid dessa tillfällen står skolan för alla kostnader såsom inträde samt transport.

Skolresa
Under vårterminen åker skolans alla elever på en klassresa. Den brukar vara över en natt. Vi har vid de flesta tillfällena sovit i stugor i naturnära områden, men vi har även besökt huvudstaden. Vi i personalen ser till att elevsammansättningen blir bra i respektive stuga. Däremot får eleverna ta eget ansvar för stugorna när vi är på plats, vilket bl.a. innebär att de får laga sin egen frukost och lunch samt att de får hjälpas åt att städa stugan. Att klara av dessa moment stärker självförtroendet och är dessutom ett bra sätt för eleverna att ta vuxenansvar. Vi hittar på aktiviteter som passar alla och som stärker kamratskapen. Under åren som gått har vi exempelvis varit vid Kloten, Herrfallet, Otterbäcken och Stockholm.

Avslutningsresa, årskurs 4 elever
Under hösten får elever i årskurs 4 åka på en avslutningsresa. Resan brukar sträcka sig över tre dagar. Vi hittar på aktiviteter som passar att göra för en liten grupp och som stärker banden mellan eleverna. Under de sista två åren har vi varit i Falun. Där har vi exempelvis vandrat, ätit på finare restaurang, åkt Segway, gått upp i Backhopparbacken samt ”hängt” i stugan.