Det här får du som elev på Lia-skolan:

LIASKOLAN

• En liten skola där du möts av respekt och kunskap om olika funktionshinder.
  • Lugn och ro.
  • En tydlig hälsoprofil därför att vi är övertygade om att den bidrar till eleverna mår bättre, får ett ökat självförtroende, känner en delaktighet och glädje tillsammans med andra. Skolan bidrar med en fast summa till träning varje år och en dag i veckan går de som vill träna till ett gym efter skoltid med en personal.
  • En uteverksamhet som vi kallar Lia-entreprenad där du får prova hur det är att jobba praktiskt ute i verkligheten. Går du HVO åker vi till barngrupper och äldreboende och jobbar praktiskt. Du är ute och jobbar var tredje vecka.
  • Genom samarbete med företag får du en chans att tjäna egna pengar genom att jobba på helger och på skollov.
  • Eleverna är indelade i tre grupper med ca 8 elever.
  • Varje dag i veckan har vi en information där vi går igenom vad som ska hända under dagen.
  • Vi har tillgång till en lägenhet, där vi övar oss på att bl.a laga mat, baka och tvätta kläder etc.
  • Vi äter lunch på restaurangen på IT-gymnasiet och Nasta om du är i utegruppen.
  • Fina skollokaler ljusa och trevliga.
  • Vi hjälper till med kontakten med Arbetsförmedlingen när man går i fyran..
  • Om du vill får du sommarjobba och tjäna egna pengar.
  • Tillgång till körskolebil där man får träna praktiskt inför bilkörkortet.
  • Inga avgifter.