Under skoltid jobbar vi mycket med hälso- och motionsfrågor. Vi i personalen uppmuntrar kontinuerligt även att eleverna har en aktiv sysselsättning även på sin fritid.

Motionslopp

Vissa av våra elever tycker att det är väldigt roligt att hålla på med olika idrottsaktiviteter. Under idrottslektionerna försöker vi att tona ner tävlingsmomentet, fokus under lektionerna ligger istället på att alla ska kunna delta utifrån sina
förutsättningar. Tävlingsmomentet är dock en del av idrottandet. Att få tävla och mäta sina krafter gentemot andra samt att pressa sig själv är för många inspirerande. Under läsåret 17-18 kommer chansen finnas för våra elever att testa på några motionslopp i löpning här i Örebro. På hösten är det Blodomloppet och på våren Vårruset för tjejerna samt grabbhalvan för killarna. Sträckan på båda distanserna är 5 km. Skolan står för startavgiften, samt för transportkostnaden hem om eleven bor utanför Örebro.

Friskvårdstimme

Efter lunchen på fredagarna åker elever och personal till Backahallen för att tillsammans röra på sig och ha kul. Här har vi en meningsfull och trevlig avslutning på veckan. Man får välja om man vill spela badminton eller innebandy/fotboll. Man kan även välja att åka till vår Dagliga verksamhet och vara med på ett pass Tabata.

Gymträning

På tisdagarna efter skoltid tar en av de anställda (Kristina) med sig de elever som önskar till ett gym (Motionsform). Här får eleverna möjligheten att lära sig grunderna i träning och på så sätt bygga upp en bättre fysik.