Nu känns det som om våren har kommit, men det lär ju komma något bakslag. Det fina vädret innebär bl.a att det känns lättare att jobba under utedagarna. På tal om utedagar kommer vi in på sommarjobb. Vi erbjuder alla elever minst tre veckors sommarjobb. Det kommer att handla om att klippa gräs, rensa ogräs, klippa buskar, städa m.m. Alla erbjuds sommarjobb, oavsett om man går programmet HVO (Hälsa, vård och omsorg) eller FAB (Fastighet, anläggning och byggnation).

Men, för att få sommarjobba måste man sköta sin skolgång. Vi vill poängtera att ogiltig frånvaro (skolk) leder till att man blir av med sommarjobbsdagar. Vi kräver även av eleverna att de följer sin grupps schema och är engagerade på lektionerna.

Den 14 februari hade vi friluftsdag, många av eleverna var uppe i Storstenshöjden. Det var tur att vi kom iväg då. Hade vi väntat till efter sportlovet hade snön varit borta. Många var nybörjare men kämpade riktigt bra. Eleverna skötte sig exemplariskt och det var en fantastisk dag.

På skolan pratar vi mycket om kost och hälsa. Betydelsen av att röra på sig och äta rätt är av största betydelse för att må bra. Det kan vara svårt för elever i 15-20 års åldern att förstå detta, men åren går fort och dåliga vanor gör sig snabbt påminda i form av dålig hälsa. Lena som är hemkunskapslärare håller bl.a. på med en sockerutställning tillsammans med eleverna. Det blir minst sagt förvånade miner när det får reda på hur mycket socker (antal sockerbitar) det är i fruktyoghurt, saft, juice, smågodis, energidryck, choklad m.m. Prata gärna om detta hemma. Vi på skolan kan ge fakta och uppmuntra eleverna till ändrad livsstil, men om vi får med er i hemmet på samma tankegångar är vinsten så mycket större.

Personalen