Det här blir läsårets sista månadsbrev. Terminen börjar lida mot sitt slut. Det är bara dryga 4 veckor kvar. Eleverna börjar längta efter sommarledighet (liksom vi), vi ska dock försöka hålla fokus de sista veckorna.

I och med sommaren kommer vankas det även sommarjobb för de som har ansökt om detta. Vi poängterar dock att eleverna INTE är garanterade att få 3 veckors sommarjobb. De måste tjäna in sina dagar, de gör de genom att sköta sin skolgång. I praktiken innebär det exempelvis att vara aktiv under sina utedagar, ingen ogiltig frånvaro samt att sköta tider.

Det är hög tid för utvecklingssamtal. Vissa har redan haft det, om man inte har blivit kallad blir man det inom kort. De som är myndiga får ju dock själva bestämma om de vill ha utvecklingssamtalet med eller utan vårdnadshavare.

Det har skett lite förändringar gällande personal sista tiden. Vår uteverksamhet kommer att förändras till höstterminen, det kommer dock inte påverka eleverna nämnvärt. De kommer dock att stöta på ett nytt ansikte då och då under nästa läsår, Karin. Hon kommer att utföra uppdrag själv och tillsammans med elever.

André som har jobbat i vår uteverksamhet och kallats veteran (en f.d elev) har fått nytt jobb i Fjugesta. Vi önskar honom lycka till. Anders Pettersson började hos oss i höstas, han har slutat och kommer inte vara med i den nya uteorganisationen.

Viktiga datum:

• 20 maj, Vårruset. Ett löparlopp i stan på 5 km som börjar kl 19. Skolan står för anmälningsavgiften för de som vill vara med.
  • 21 maj, Gubbracet. Samma lopp och förutsättningar fast för killarna.
  • 23 maj. Skolresa över dagen, om vädret är bra kommer vi att åka till Varamobadet vid Motala (Nordens största insjöstrand).
  • 24 maj. Aktivitetsdag som eleverna själva har fått valt. Kan t.ex bli go-cart, paintball eller Gustavsvik.
  • 30-31 maj, lediga
  • 5 juni, STUDENTEN

Studenten är vigd för sistaårseleverna. I år är det fem elever som tar studenten (Casper, Martin, Fredrik, Robin och Sebastian). De får ta med sig anhöriga in på själva avslutningsceremonin, max 8-10 st. Övriga elever får om de vill ta med sig en anhörig. Kl 10 kommer ceremonin att börja. Utspring blir ca 11.30, då är övriga personer välkomna som kanske inte fick plats under ceremonin.

Personalen