”Vi ser till elevernas bästa”

Vi är en liten skola där du möts av lugn och ro, respekt och kunskap om olika funktionshinder. Vi finns i trevliga och ljusa lokaler. Vi har en tydlig hälsoprofil därför att vi är övertygade om att den bidrar till att eleverna mår bättre, får ett ökat självförtroende, känner en delaktighet och glädje tillsammans med andra.

Vi har en uteverksamhet som vi kallar LIA-entreprenad där du som elev får prova hur det är att jobba praktiskt ute i verkligheten. Går du Hälsa, vård och omsorg (HVO) åker vi till barngrupper och äldreboende och jobbar praktiskt. Genom samarbete med företag får du chansen att tjäna egna pengar genom att jobba på helger och på skollov. Vi har tillgång till en lägenhet, där vi övar oss på att laga mat, baka och tvätta kläder. Vi äter lunch på restaurangen på IT-gymnasiet och på Daglias bespisning om du är i utegruppen. Varje dag i veckan har vi en information där vi går igenom vad som ska hända under dagen.

LIA-skolan hjälper till med kontakten med Arbetsförmedlingen när man går i fyran. Om du vill får du sommarjobba och tjäna egna pengar. Det finns tillgång till körskolebil där man får träna praktiskt inför bilkörkortet. Inga avgifter.